Artikkel fra blv.no

I tillegg til J14 og J15, har klubben nå startet opp med et rekrutteringslag for jenter fra ni til 12 år.

– Vi ønsker gjennom det nye laget å rekruttere spillere til J14 og J15. Takket være at vi har fått mer plass til idretten vår i Sortlandhallen, kan vi nå få dette til. Det er vi veldig glad for, sier oppmann for rekrutteringslaget, Hege Mikalsen.

– Vi får henvendelser hver uke fra jenter som ønsker å begynne å spille handball, og vi har fortsatt plass til flere, sier hun.

Behov for trenere
Klubben har også fått henvendelser fra gutter som ønsker å spille handball. Det kan bli aktuelt å opprette et tilbud også til disse, dersom man klarer å skaffe trenere og omkalfatre litt på treningstidene.

Trenere skulle Mikalsen også gjerne hatt til J9-12-laget. Inntil videre er spillere fra J15 trenere for rekruttene, som har trening i hallen hver torsdag.

– Nå er det 14 jenter som trener fast på dette laget, etter at vi startet opp med tilbudet i september. Etter hvert kan det også bli noen turneringer og kamper, sier Mikalsen, som slår fast at det nå gror godt i handballmiljøet i Sortland.
– Har stått på

J14-laget har spilt to kamper så langt i årets serie, som har endt med én seier og ett tap. Dette laget har fått treningstid hele tre ganger i uka i Sortlandhallen, noe trener Elizabeth van Leeuwen er svært godt fornøyd med.

– Treningstilbudet er blitt veldig bra nå. Styret i klubben har virkelig stått på og kjempet fram mer treningstid for oss. Dette er en plasskrevende idrett som det ikke har vært mye tradisjon for tidligere på Sortland, påpeker hun.
Flere tidspunkt tatt i bruk

Ifølge fritidsleder i Sortland, Øystein Bjørstad Lindbeck, skyldes de bedrede rammevilkårene for handballklubben at flere klubber og idretter har vært villig til å fordele noen av de mindre gunstige treningstidspunktene mellom seg.

– Handballklubben har på gledelig vis pustet nytt liv inn i denne idretten på Sortland. Klubben har gjort en kjempejobb med rekrutteringa. Det ble utfordrende i fjor da de plutselig kom for fullt, og hadde behov for mer halltid. Da måtte handballen justere seg, og blant annet ta mange av tidligøktene. I år er dette justert, med at flere idretter trener på tidlig ettermiddag. Det trenes nå mer til flere tider i Sortlandhallen, inkludert helger, sier Lindbeck.